Skip to main content Skip to footer

Felm-center / Felm-keskus

How do we build peace? Miten rakennamme rauhaa?

We provide safe place in Jerusalem for people from a variety of backgrounds.

Tarjoamme Jerusalemissa turvallisen kohtaamispaikan erilaisista taustoista tuleville ihmisille.

1.
Peace education / Nuorten rauhankasvatus

2.
Psychosocial support / Henkisen hyvinvoinnin vahvistaminen

3.
Interfaith dialogue / Uskontodialogi

Felm-keskus rakentaa nuoren sukupolven tietä rauhaan

Lähetysseura aloitti työn Palestiinassa jo vuonna 1924 eli ennen Israelin valtion perustamista (1948). Nykyinen Felm-keskus hankittiin Lähetysseuran käyttöön 1950-luvulla. Talo toimi pitkään lastentarhana ja kouluna – siksi jotkut paikalliset tuntevat sen edelleen nimellä Finnish School.

Keskus sijaitsee Israelissa Jerusalemin vanhankaupungin tuntumassa – lähellä juutalaisten, kristittyjen ja muslimien pyhiä paikkoja.

Haasteita aiheuttaa alueella vuosikymmeniä jatkunut moniulotteinen konflikti, josta kärsivät erityisesti lapset ja nuoret. Siksi yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa me:

  1. Kehitämme rauhankasvatuksen menetelmiä, tuemme paikallisten järjestöjen rauhankasvatustyötä, järjestämme työpajoja ja luomme verkostoja rauhankasvatuksen parissa toimiville.
  2. Järjestämme opettajille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville paikallisille yhteisöille psykososiaalista tukea. Tuomme yhteen rauhanrakentajia ja psykososiaalisen tuen parissa toimivia tahoja.
  3. Järjestämme rauhanteologiaan ja uskontojen väliseen vuoropuheluun liittyen erilaisia tapahtumia, retriittejä, työpajoja,  webinaareja ja muita kohtaamisia paikallisesti ja kansainvälisesti.

Lisäksi Felm-keskus tarjoaa suomalaisille ja kansainvälisille kumppaneilleen esim. räätälöityjä koulutusmatkoja liittyen rauhankasvatukseen, henkiseen tukeen, rauhanteologiaan ja ekoteologiaan. Myös rippikoulun pitäminen keskuksessa on mahdollista.

Keskukseen voi myös vapaaehtoistyöhön Felm Volunteer -ohjelman kautta.

Ota yhteyttä:
Felm-keskuksen johtaja
Satu Haapanen
Puh. +972 50 443 4354
Email. satu.haapanen@felm.org

In English

Still in progress…


Katso keskuksen ajankohtaiset tapahtumat:
Kurkkaa Lähi-idän työalueen kuulumiset: